Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Færre af verdens børn vil blive vaccineret

En ny rapport fra Læger uden Grænser konkluderer, at høje priser på vacciner betyder, at færre børn i verden vil blive vaccineret.

Medicinalindustrien bør sætte prisen på vacciner ned, så flere lande har råd til at vaccinere børn. Den melding kommer fra organisationen Læger uden Grænser, der i en ny rapport konkluderer, at færre børn i verden vil blive vaccineret, fordi priserne på vacciner er vokset. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Organisationen opfordrer verdens donorlande i den såkaldte Gavi Alliance til at lægge pres på virksomhederne, når de mandag mødes i Berlin for at indsamle 7,5 milliarder dollars til en ny vaccinationsrunde.

»For høje priser forhindrer landene i at benytte nye vacciner, der kan redde liv, og truer eksisterende immuniseringsprogrammer. Som det er nu, afhænger prispolitikken kun af, hvad lande og donorer er villige til at betale, ikke af et rationelt system der sikrer, at så mange som muligt får adgang til at blive vaccineret,« skriver Læger uden Grænser i rapporten.

Seniorlektor i sundhedsøkonomi ved Skolen for Hygiejne og Tropemedicin i London, LSHTM, fortæller, at de fattige lande uden for Gavi Alliancen klarer sig dårligt i forhandlinger med medicinalindustrien. Det skyldes, at det er svært at få oplysninger om, hvad vacciner sælges for i enkelte lande, er det en udfordring for især mindre lande at benytte konkurrencen til at skaffe sig fordelagtige priser, siger Ulla Griffith til Kristeligt Dagblad.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.