Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fængslede eksministre godkender Madrid-styring af Catalonien - og beder om at blive løsladt

I et dokument forsikrer eksministre, at de vil acceptere den spanske centralregerings styring af Catalonien.

I et tilsyneladende forsøg på at slippe ud har tre fængslede eksmedlemmer af Cataloniens opløste regering, heriblandt den tidligere vicepræsident (tv), accepteret Madrids styring af regionen.
I et tilsyneladende forsøg på at slippe ud har tre fængslede eksmedlemmer af Cataloniens opløste regering, heriblandt den tidligere vicepræsident (tv), accepteret Madrids styring af regionen.

I et tilsyneladende forsøg på at slippe ud har tre fængslede eksmedlemmer af Cataloniens opløste regering, heriblandt den tidligere vicepræsident, accepteret Madrids styring af regionen.

De tre eksministre beder højesteret om at blive løsladt. Det har en lavere retsinstans tidligere afvist, skriver avisen El Mundo.

Spaniens parlament besluttede i oktober at aktivere forfatningens artikel 155, der satte selvstyret ud af kraft.

Efterfølgende blev parlamentet i regionen opløst, og premierminister Mariano Rajoy meddelte, at der afholdes valg i Catalonien 21. december.

Både fængslede og prominente medlemmer i eksil optræder på valglister for catalanske løsrivelsespartier.

Det fremgik, da de to største separatistfløje lørdag midt i november offentliggjorde deres lister over kandidater.

Blandt de 14 medlemmer af den catalanske regering, som er afsat af den spanske regering, stiller 12 op ved det kommende valg.

Ekspræsident Carles Puigdemont og fire andre tidligere ministre opholder sig i Belgien.

Her forsøger de at afværge en anmodning fra Spanien om at få dem udleveret.

En belgisk anklager kræver, at de skal udleveres. Men en dommer afgjorde tidligere på måneden, at Puigdemont og de andre skal møde op til et nyt retsmøde 4. december.

En endelig afgørelse fra Belgien vil måske tage måneder, da begge parter ventes at anke, hvis de taber sagen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.