Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fængselsansatte holdt som gidsler - en er dræbt

Fire medarbejdere blev onsdag taget som gidsler under et fangeoprør i et fængsel i Delaware, USA.

Fængslet James T. Vaughn Corrections Center i delstaten Delaware i USA.
Fængslet James T. Vaughn Corrections Center i delstaten Delaware i USA.

Kort efter klokken 10.30 onsdag formiddag blev der kaldt efter assistance på en afdeling på fængslet James T. Vaughn Correctional Center i byen Smyrna i den amerikanske delstat Delaware.

Der var optøjer blandt nogle af de over 100 indsatte på afdelingen. Betjente kom til undsætning, men et ukendt antal indsatte tog fire medarbejdere og en række medindsatte som gidsler, hvorefter stedet hurtigt blev sat i alarmberedskab ved såkaldt lockdown. Det oplyser myndighederne ifølge den amerikanske TV-station CNN.

En af de fire medarbejdere fik lov at gå klokken 14.30 om eftermiddagen, og vedkommende blev kørt til hospitalet med lettere skader. Otte af de indsatte blev ligeledes overgivet til myndighederne sidst på eftermiddagen, ligesom endnu en fængselsmedarbejder slap fri klokken 20 om aftenen sammen med yderligere 19 indsatte.

Guvernør i delstaten John Carney opsummerede onsdag aften, at »det har været en lang og svær dag«. Politiet i delstaten har sammen med forbundspolitiet, FBI, forhandlet med gidseltagerne hen over natten, skriver NBC Philadelphia.

I et opkald til lokale nyhedsmedier oplyste gidseltagere, at de ønskede bedre uddannelse, en mere effektiv rehabilitering og mere åbenhed og fængslets finansiering, skriver NBC.

Men over for medierne understreger politiet, at de ikke vil forhandle med gidseltagerne, før alle gidsler er løsladt.

»Når denne sag er løst sikkert, så vil der være tid til at tale, hvis de indsatte ønsker at tale om betingelser, privilegier og den slags ting,« sagde en talsmand, Richard Coupe, fra Delaware Department of Safety and Homeland Security.

Gidseltagningen sluttede efter 18 timer, da politiet torsdag morgen ved 05-tiden trængte ind i bygningen. Her fandt de en bevidstløs fængselsbetjent, der senere blev erklæret død, mens de fik befriet en kvindelig ansat, som ikke meldes tilskadekommet.

»Dette tjener som en tragisk påmindelse om, at dem, som håndhæver loven, risikerer deres liv hver dag for at beskytte befolkningen i Delaware. Vi står ved den faldne officers familie og kolleger under det, der er en ekstremt vanskelig tid,« sagde guvernør John Carney torsdag.

Fængslet fra 1971 huser både mindre farlige og meget farlige fanger og fanger, der har fået dødsstraf.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.