Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Facebook og Microsoft går ind i retssag mod Trumps indrejseforbud

En række af de helt store teknologivirksomheder støtter op om søgsmål mod USA's indrejseforbud.

Flere store selskaber, blandt andet Apple og Google, kritiserer Præsident Donald Trumps indrejseforbud.
Flere store selskaber, blandt andet Apple og Google, kritiserer Præsident Donald Trumps indrejseforbud.

Washington. Modstanden mod det amerikanske indrejseforbud vokser.

En række teknologivirksomheder som Apple, Facebook, Google, Microsoft og Twitter går nu også ind i sagen.

Virksomhederne har indgivet et dokument, en slags juridisk støtteerklæring til et søgsmål, som allerede er under behandling.

Argumentet fra teknologigiganterne er, at indrejseforbuddet "påfører betydelig skade på amerikansk erhvervsliv, innovation og vækst".

En gruppe fremtrædende demokratiske politikere, deriblandt de tidligere udenrigsministre John Kerry og Madeleine Albright, har også sluttet sig til kritikerne ved at appellere til domstolene om at fortsætte blokeringen af forbuddet, som de mener skader USA's nationale sikkerhed.

Donald Trump indførte for over en uge siden det midlertidige indrejseforbud mod syv lande, hvor befolkningen hovedsageligt er muslimsk.

Også flygtninge blev nægtet indrejse.

Indrejseforbuddet på 90 dage gælder Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien og Yemen. I forvejen havde borgere fra netop de syv lande svært ved at komme ind i USA i praksis.

En uge efter indførelsen ophævede en føderal dommer i Seattle forbuddet med øjeblikkelig virkning. Det skete på baggrund af klager over præsidentens dekret.

Dommerens begrundelse var blandt andet, at der ikke er nogen aktuel trussel mod USA, som begrunder et forbud mod netop de lande.

Det amerikanske justitsministerium ankede dommerens afgørelse til en appeldomstol.

Søndag formiddag dansk tid afviste domstolen dog at genindføre indrejseforbuddet, mens ankesagen bliver behandlet.

Indrejseforbuddet ventes at have stor indflydelse på virksomheder i Silicon Valley, som udgør et centrum for en lang række teknologivirksomheder. De har flere tusinde immigranter ansat.

97 virksomheder har skrevet under støtteerklæringen med argumenter om, at indrejseforbuddet skader rekruttering og fastholdelse af de dygtigste medarbejdere.

En række andre teknologivirksomheder er en del af erklæringen. Det gælder blandt andre Airbnb, Dropbox, eBay, Intel, Netflix, PayPal og Uber.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.