Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Facebook justerer for at bremse clickbait og fake news

Det amerikanske medie Facebook vil begrænse udbredelsen af delinger fra en lille gruppe meget aktive brugere.

Facebook ændrer på algoritmen bag det sociale medies nyhedsrulle, så enkelte personer, der ofte deler lokkende historier og falsk information, ikke kommer så bredt ud. Free/Colourbox/arkiv
Facebook ændrer på algoritmen bag det sociale medies nyhedsrulle, så enkelte personer, der ofte deler lokkende historier og falsk information, ikke kommer så bredt ud. Free/Colourbox/arkiv

Facebook ændrer igen algoritmen bag det sociale medies nyhedsrulle, så enkelte personer, der står bag et højt antal delinger af lokkende historier og falsk information, ikke kommer så bredt ud.

Det amerikanske medie, som har to milliarder brugere, har i flere år forsøgt at begrænse historier og opslag, som det store flertal ikke ønsker.

Bestræbelserne tog fart, da en sværm af falske nyheder blev spredt under præsidentvalgkampen i USA sidste år.

De seneste ændringer kommer til at begrænse opslag fra »en lille gruppe« mennesker. Disse personer har ifølge Facebook stået bag et stort antal daglige opslag af lav kvalitet.

Kun 0,1 procent af de brugere, som deler flere end 50 oplæg dagligt, bliver berørt af ændringen.

Ændringen retter sig alene mod deling af links. Det vil sige, at deres foto og andre opslag ikke begrænses, meddeler mediet.

»Vores undersøgelse viser, at der på Facebook er en lille gruppe mennesker, som af rutine deler store mængder hver dag. Derved spammer de folks nyhedsruller«, siger Adam Mosseri, som er vicechef for nyhedsrullen.

Algoritmen bestemmer, hvordan historier fra venner og annoncører udvælges til brugernes forsider.

Den bestemmer også, i hvilken rækkefølge historier optræder.

I august foretog Facebook en anden ændring. Den skulle begrænse udbredelsen af historier med lokkende overskrifter.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.