Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Exit polls giver Obama sejren i Ohio

Barack Obama står til at vinde den ultimative svingstat, Ohio, med 51 procent mod Mitt Romneys 48. Det viser seneste exit poll fra CNN. Der er til gengæld dødt løb mellem de to præsidentkandidater i Virginia og North Carolina.

USA: Skal man tro vælgernes udsagn, efter at de er kommet ud fra valgstederne i den vigtige svingstat Ohio, foretrækker vælgerne præsident Obama frem for hans udfordrer, Mitt Romney.

Det viser en exit poll, som CNN har foretaget. Det udsnit af vælgerne, som CNN har talt med, giver Obama 51 procent af stemmerne, mens Romney får 48 procent.

Staten Ohio er historisk vigtig, fordi vælgerne ved de seneste 12 valg har peget på den samme præsidentkandidat, som har indtaget Det Hvide Hus. Derfor bruger amerikanerne også ordsproget »As Ohio goes, so goes the nation« om staten. Derfor er staten også en afgørende test for Romney.

En republikansk kandidat har aldrig vundet præsidentvalget uden samtidig at vinde Ohio. Og derfor er Ohio blevet udråbt til den ultimative svingstat ved dette valg.

I en anden vigtig stat, Virginia, har CNNs exit polls vist, at der er dødt løb mellem de to kandidater. Her har vælgerne tildelt begge 49 procent af stemmerne.

Et helt enslydende resultat tegner sig i svingstaten North Carolina, hvor vælgerne på vej ud fra stemmestederne har oplyst, at 49 procent har sat krydset ved Romney og 49 ved Obama.

Anderledes afgjort ser det ud i andre stater, som på forhånd var forventet at falde ud til enten republikansk eller demokratisk side.

Således forudsiger NBC, at South Carolina ender som rød stat, altså en stat i Romneys favør. Det samme gør Indiana, West Virginia og Kentucky, oplyser CNN.

Vermont går til gengæld til Obama, erklærer CNN.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.