Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Evakueringer er genoptaget i Syrien efter bombeangreb

Snesevis af busser har forladt regeringskontrollerede byer i nyt forsøg på at gennemføre evakueringsaftale.

Syriske civile, som blev såret ved et selvmordsbombeangreb lørdag mod busser ved et oprørskontrolleret transitcenter nær Aleppo. Bomben dræbte 126, hvoraf 68 var børn. Evakueringer blev genoptaget onsdag.
Syriske civile, som blev såret ved et selvmordsbombeangreb lørdag mod busser ved et oprørskontrolleret transitcenter nær Aleppo. Bomben dræbte 126, hvoraf 68 var børn. Evakueringer blev genoptaget onsdag.

Evakueringen af civile og krigere fra belejrede syriske byer blev onsdag genoptaget, efter en weekend med et voldsomt bombeangreb der dræbte 126 evakuerede. 68 af de dræbte var børn.

Over 45 busser fra de regeringskontrollerede byer Fuaa og Kefraya, som har været under ødelæggende belejringer i over to år, er nået frem til et oprørskontrolleret transitcenter i Rashidin nær storbyen Aleppo.

Det oplyser en korrespondent for det franske nyhedsbureau AFP.

Overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (Sohr) bekræfter, at den vanskelige evakueringsaftale igen bliver forsøgt gennemført.

»Processen er genoptaget. Omkring 3000 mennesker var ved daggry onsdag på vej væk fra Fuaa og Kefraya, mens omkring 300 var på vej væk fra Zabadani og to andre oprørskontrollerede områder,« siger Rami Abdel Rahman, som leder Sohr.

Gruppen får oplysninger fra et netværk af kilder og aktivister spredt rundt i hele Syrien.

Det var et selvmordsangreb lørdag nær Aleppo, som kostede mindst 126 livet. Angrebet var rettet mod busser fyldt med evakuerede syrere, mindst halvdelen børn.

Busserne havde natten over ventet i udkanten af Aleppo på at kunne køre til den syriske storby. Kolonnen var en del af en større evakuering af syrere fra fire belejrede byer, som startede fredag morgen.

Ifølge overvågningsgruppen blev busserne angrebet, ved at en selvmordsbomber kørte ind i en lukket kassevogn, som skulle være fyldt med nødforsyninger.

109 af ofrene ved lørdagens busangreb kom fra byerne Foua og Kefraya.

Det er uklart, hvilken gruppe som udførte bombeangrebet.

Aftalen om evakuering af de fire syriske byer blev forhandlet på plads af landene Qatar og Iran, efter at FN havde advaret om en overhængende »humanitær katastrofe« i de fire belejrede byer.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.