Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Evakuerede amerikanere nær truet dæmning kan vende hjem

Oroville-dæmningen er ikke længere så presset, at beboerne i området skal holde sig væk, siger sherif.

Det er nu sikkert for beboerne i nærheden af Oroville-dæmningen i den amerikanske delstat Californien at vende hjem, siger den lokale sherif ifølge Reuters.

Beboerne var evakueret grundet frygt for, at dæmningen kunne kollapse.

Ifølge Reuters fortæller sheriffen for området, Butte, at den tidligere evakueringsordre nu er nedgraderet til en advarsel om, at der kan komme endnu en ordre på et tidspunkt.

Over 180.000 mennesker i det nordlige Californien blev mandag bedt om at forlade deres hjem ved Oroville-dæmningen, der er USA's højeste dæmning.

Det skete grundet bekymring om en afløbskanal ved dæmningen, som er blevet beskadiget efter voldsomme regnskyl. Myndighederne vurderede, at der var overhængende fare for, at dæmningen kunne kollapse.

Det var smeltet sne og kraftigt regnvejr, som førte til, at vandreservoirets kapacitet nåede op på 100 procent. I sidste uge begyndte myndighederne derfor at lukke vand ud af to sidekanaler for at reducere vandmængderne.

Ingeniører begyndte torsdag arbejdet med at udlede vand fra dæmningens overløbssystem.

De opdagede et stort hul i den ene af sidekanalerne og efterfølgende erosionsskader. Det skabte fare for et sammenbrud, hvor ukontrollerede vandmængder kunne strømme ned mod bebyggede områder.

Dæmningen ligger 105 kilometer nord for delstatshovedstaden Sacramento og nær byen Oroville, som har 16.000 indbyggere. Dæmningen blev bygget i 1960'erne. Den er med sin 235 meter den højeste i USA.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.