Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EU's gengældelsestold mod USA er klar i juli

Medlemslande har givet bred støtte til EU-Kommissionens plan om at indføre told for 21 milliarder kroner.

EU's gengældelsestold mod USA er klar i juli, meddeler EU-Kommissionen. Det er en reaktion på, at USA har indført straftold på stål og aluminium over for EU fra 1. juni. Muyu Xu/Reuters
EU's gengældelsestold mod USA er klar i juli, meddeler EU-Kommissionen. Det er en reaktion på, at USA har indført straftold på stål og aluminium over for EU fra 1. juni. Muyu Xu/Reuters

EU's gengældelsestold mod USA er klar i juli, meddeler EU-Kommissionen.

EU-kommissær Maros Sefcovic siger ifølge Reuters, at medlemslandene har givet bred støtte til EU-Kommissionens plan om at indføre told for 2,8 milliarder euro (omkring 21 milliarder kroner).

Toldafgifterne opfattes som en reaktion på amerikanske toldafgifter.

- Kommissionen venter at afslutte de relevante procedurer i en koordinering med medlemslandene inden udgangen af juni, så de nye toldsatser kan begynde at gælde i juli, siger Maros Sefcovic.

USA har indført straftold på stål og aluminium over for EU fra 1. juni. De øgede amerikanske toldsatser sigter især på at ramme kinesisk prisdumping på det amerikanske marked.

Men europæiske politikere og eksperter har også advaret om en mulig handelskrig mellem EU og USA.

- Vores handels- og investeringsforhold til USA er i stigende grad komplekst. Og det kræver en omhyggelig politisk håndtering i de næste par uger, sagde EU's handelskommissær, Cecilia Malmström, i sidste uge.

EU har blandt andet foreslået at fastsætte told på amerikansk bourbon, biler og motorcykler.

Dansk Erhverv beklager den igangværende udvikling:

- Det er dybt beklageligt, at vi nu er kommet dertil, at EU bliver nødt til at gengælde den straftold, som USA har indført på stål og aluminium fra EU.

- Der er ingen vindere i en handelskrig, og det er derfor afgørende, at der fortsat arbejdes på højtryk ad de diplomatiske kanaler mellem Bruxelles og Washington for at få rullet den opståede situation tilbage, hedder det i en kommentar til den seneste udvikling.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.