Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EUs forbrugere får ny omstridt kommissær

EUs nye forbrugerkommissær, der er blevet kaldt en dinosaur, afløser landsmand, der gik på grund af korruptionsmistanke

Den tidligere maltetiske udenrigsminister Tonio Borg overtager posten som EUs nye forbrugerkommissær.
Den tidligere maltetiske udenrigsminister Tonio Borg overtager posten som EUs nye forbrugerkommissær.

Forbrugerne i EU fik onsdag en ny EU-kommissær i person af den tidligere maltesiske vicepremierminister og viceudenrigsminister Tonio Borg.

EU-Parlamentet godkendte for kort tid siden Tonio Borgs kandidatur, og onsdag nikkede EUs ministerråd ja.

Den stærkt katolske 55-årige Tonio Borg har hele tiden været en kontroversiel person i kraft af sine konservative holdninger til både kvinder, skilsmisse og homoseksualitet, og er med et af de blødere skældsord blevet kaldt en dinosaur af europaparlamentarikere.

På Malta har han blandt andet stemt imod en skilsmisselov samt støttet et forslag om fængselsstraf til kvinder, der får foretaget abort. Socialdemokraterne i parlamentet stemte imod hans udnævnelse.

Tonio Borg afløser sin landsmand John Dalli, som valgte at træde tilbage efter anklager om alt for tætte forbindelser til tobaksindustrien. Ifølge Det Europæiske Kontor for Bekæmpelse af Svindel, OLAF, var Dalli Vidende om, at et maltesisk firma forsøgte at afpresse en svensk producent af snus til opnå økonomiske fordele. Det skete under EUs bestræbelser på af forbyde snus, og ved at firmaets chef henviste til sine tætte forbindelse til Dalli.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.