Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Europarådet sætter Tyrkiet under fuld observation

Tyrkiet overvejer sin position i Europarådets Parlamentariske Forsamling efter beslutning om overvågning.

Tyrkisk Præsident Recep Tayyip Erdoganlige efter hans 'valgsejr' den 17. april. EU har lige sat Tyrkiet under observation igen - et træk, der betragtes som en reaktion på hvad nogle betragter som et pres på demokratiske rettigheder i Tyrkiet.
Tyrkisk Præsident Recep Tayyip Erdoganlige efter hans 'valgsejr' den 17. april. EU har lige sat Tyrkiet under observation igen - et træk, der betragtes som en reaktion på hvad nogle betragter som et pres på demokratiske rettigheder i Tyrkiet.

Europarådet indleder nu en fuld overvågning af demokratiets tilstand i Tyrkiet.

Det har Europarådets Parlamentariske Forsamling tirsdag besluttet på en samling i Strasbourg.

Beslutningen betyder, at Tyrkiet kommer under udvidet kontrol af Europarådets organer, der holder øje med demokratiet, menneskerettighederne og retsstatens tilstand.

En talsmand for Tyrkiets udenrigsministerium kalder det ifølge Reuters for "en urimelig beslutning".

Tyrkiet har nu ikke andet valg end at genoverveje sit forhold til Europarådets Parlamentariske Forsamling, hedder det.

Enhedslistens medlem af forsamlingen, Nikolaj Villumsen, glæder sig over beslutningen, som han kalder "et drastisk skridt".

- Det er første gang nogensinde, at et medlemsland i Europarådet sættes under fuld observation efter tidligere at have afsluttet observationsprocessen, siger Nikolaj Villumsen.

Han mener, at Europarådet dermed sætter Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, under pres.

- Det er et alvorligt skridt, som uden tvivl vil lægge pres på Erdogan og hjælpe de demokratiske kræfter i Tyrkiet, siger Villumsen.

- Undertrykkelsen af befolkningen i Tyrkiet er fuldstændig uacceptabel, siger han.

Europarådets Parlamentariske Forsamling mener, at den tyrkiske regerings tiltag efter kupforsøget i juli sidste år er ude af proportioner.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.