Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Europæisk domstol skal afgøre om Berlusconi kan genopstille

Italiens Berlusconi vil genvælges og ønsker, europæisk domstol skal ophæve forbud mod at genopstille.

Silvio Berlusconi er tilbage i italiensk politik efter en større hjerteoperation. Nu går han efter posten som premierminister. Scanpix/Eliano Imperato
Silvio Berlusconi er tilbage i italiensk politik efter en større hjerteoperation. Nu går han efter posten som premierminister. Scanpix/Eliano Imperato

Strassbourg. Advokater for den tidligere italienske premierminister Silvio Berlusconi bad onsdag Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg om grønt lys til, at deres klient kan genvælges som regeringschef næste år.

Berlusconi har ved en italiensk domstol fået forbud mod at stille op til et politisk embede indtil 2019. Det er sket i forbindelse med en skattesag, som han tabte.

Han forsøger nu at få det ophævet gennem domstolen i Strasbourg, så han kan stille op ved valget til maj.

Berlusconi blev af mange afskrevet en fremtidig rolle, da han gik af som premierminister i 2011 i forbindelse med en sexskandale, der blev kendt som "bunga-bunga".

Men den nu 81-årige Berlusconi har fået et opsigtsvækkende comeback efter en stor hjerteoperation sidste år. Hans parti Forza Italia har lagt sig i spidsen i meningsmålinger før næste års valg.

-Berlusconi versus Italien, som sagen er blevet døbt ved den europæiske domstol, behandles af 17 dommere. Det er i et fora af dommere, der normalt tager sig af vigtige og komplekse sager.

Berlusconi har hyret et førende advokatfirma i London til at føre sin sag.

Menneskerettighedsdomstolen vil ikke afsige en kendelse lige med det samme. Selv hvis Berlusconi skulle få medhold, så vil der måske først komme en afgørelse, når valget i Italien er overstået.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.