Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Eurolandene udskyder nyt græsk krisemøde

Et muligt møde torsdag bliver ikke til noget for de 19 eurolande, der skal godkende nye græske kriselån.

Der er brug for mere tid til at komme i mål med en ny aftale om kriselån til Grækenland.

Det er udmeldingen fra eurogruppen, som består af finansministrene fra de 19 eurolande.

- Intet nyt møde om Grækenland på torsdag, der er brug for mere tid. Møde om første rapport, betingede nedskæringer og gælden kommer senere, skriver Michel Reijns, talsmand for eurogruppeformand Jeroen Dijsselbloem, på Twitter.

Det mulige torsdagsmøde blev varslet i fredags, efter at eurolandene mødtes i Amsterdam og meldte om fremskridt i forhandlingerne i Athen.

Her forhandlede landets regering med kreditorerne, blandt andet Den Internationale Valutafond (IMF) og Den Europæiske Centralbank, om at få adgang til nye lån fra den store redningspakke fra sommeren 2015.

Grækenland skal blandt andet vedtage skatteforhøjelser og nye nedskæringer på pensionsområdet for at få adgang til lånene, som er nødvendige for at betale renter og afdrag på 3,5 milliarder euro til juli.

Eurolandene kræver dog en færdig pakke af betingede græske nedskæringer, der vil træde i kraft, hvis landet ikke lever op til målet om et overskud på statsbudgettet på 3,5 procent af bruttonationalproduktet (BNP) i 2018.

Det er både de umiddelbare og de betingede tiltag, der skal være på plads, før eurolandene vil mødes for at give grønt lys. Kravene er, at tiltagene reducerer de græske budgetter med henholdsvis tre procent af BNP nu og to procent i 2018.

- De betingede tiltag skal være troværdige, vedtaget ved lov med det samme, og skal udløses automatisk af objektive faktorer. Der er ingen aftale, før der er en aftale om alting, sagde Jeroen Dijsselbloem fredag.

Til gengæld kan Grækenlands tilbagebetalingsvilkår blive lempet i samme omgang, lovede eurogruppen og kreditorerne.

Efter redningspakken fra juli 2015 skulle første rapport over Grækenlands fremskridt være underskrevet få måneder efter, men den er løbende blevet udskudt, mens parterne forhandler om de nærmere vilkår.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.