Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EU27-lande klar til at vedtage brexit-strategi på topmøde

Vi er klar, siger EU's chefforhandler, Michel Barnier, før topmøde skal vedtage brexit-strategi.

Det bliver ikke nemt at forhandle Brexit, siger udenrigsmninster Anders Samuelsen. Men han og hans kollegaer fra de 26 andre EU-lande er enige og klar.
Det bliver ikke nemt at forhandle Brexit, siger udenrigsmninster Anders Samuelsen. Men han og hans kollegaer fra de 26 andre EU-lande er enige og klar.

Alle 27 lande, der bliver i EU, bakker op om den planlagte strategi for exit-forhandlingerne med Storbritannien.

Det siger vicepremierminister Louis Grech fra det maltesiske EU-formandskab torsdag efter EU27-landenes europaministermøde i Luxembourg.

Vejen synes dermed banet for, at de 27 EU-landes stats- og regeringschefer på et topmøde i Bruxelles lørdag kan vedtage strategien.

- Det er en meget god start på de svære forhandlinger, der ligger foran os, siger Louis Grech, der har ledet mødet i Luxembourg.

Her har europaministrene forberedt weekendens topmøde, der er næste vigtige skridt i den britiske exit-proces.

- Dagens møde var bemærkelsesværdigt på den måde, at det var et hidtil uset signal om tillid, sammenhold og enighed blandt de 27, siger Louis Grech.

Også EU's chefforhandler, Michel Barnier, melder om fuld enighed, inden exit-forhandlingerne går i gang.

- Vi er klar. Vi er klar, siger Barnier.

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) siger, at EU27-landene står sammen.

- Det bliver en svær proces, men vi er velforberedte, siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.