Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EU vil stoppe momssvindel for hundredvis af milliarder

Med nye momsregler for hele EU skal der både sættes en stopper for svindlen og indføres et nemmere system.

Bruxelles: Statskasserne i EU går år efter år glip af svimlende beløb på grund af fejl og svindel med moms.

Hele 170 milliarder euro (1265 milliarder kroner) anslås at gå tabt for de enkelte EU-lande på grund af fejlberegninger, konkurser, skatteunddragelse eller direkte momssvindel.

Svindel med momsbetalinger menes i sig selv at koste staterne 50 milliarder euro (370 milliarder kroner) årligt. Men det tal kan barberes ned til kun en femtedel, mener EU-Kommissionen. I Danmark menes momssvindel at løbe op i et tocifret milliardbeløb.

Derfor vil kommissionen indføre et nyt momssystem på tværs af EU, der blandt andet skal forhindre svindel og gøre livet lettere for små og mellemstore virksomheder.

- Vi har et rystende skattehul: Indtægterne fra moms er 170 milliarder euro lavere end de burde være. Det er et enormt spild af penge, som kunne investeres i vækst og job, udtaler Pierre Moscovici, EU's økonomi- og skattekommissær.

Ud over at stoppe svindel vil kommissionen med de nye fælles momsregler gøre det nemmere for små og mellemstore virksomheder at administrere betalingerne på tværs af grænser.

Samtidig skal de enkelte EU-lande have endnu mere spillerum i forhold til at vælge varer, der kan fritages for hele eller dele af den normale moms. Det sker i dag for varer og tjenester som mad, drikke, tidsskrifter og hotelophold i en række lande.

Næste skridt i at modernisere EU's momsregler, som stammer fra 1993, bliver en dialog mellem kommissionen og både Europaparlamentet og ministerrådet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.