Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EU vil bekæmpe terror i alliance med Mellemøsten

Der er behov for mere og bedre samarbejde mellem EU og landene i Mellemøsten og det nordlige Afrika i kampen mod terror. Alt fra sikkerhedsrådgivning til løsning af langvarige konflikter er nødvendigt.

Libyske sikkerhedsmyndigheder inspicerer en smadret bil, efter at en bombeeksplosion foran Algeriets ambassade i Tripoli lørdag kostede tre sikkerhedsvagter livet. EUs udenrigsministre blev mandag enige med Den Arabiske Liga om at samarbejde for at dæmme op for islamistisk terror, som oftest rammer muslimske lande.
Libyske sikkerhedsmyndigheder inspicerer en smadret bil, efter at en bombeeksplosion foran Algeriets ambassade i Tripoli lørdag kostede tre sikkerhedsvagter livet. EUs udenrigsministre blev mandag enige med Den Arabiske Liga om at samarbejde for at dæmme op for islamistisk terror, som oftest rammer muslimske lande.

BRUXELLES: EU bliver på alle fronter nødt til at samarbejde mere og bedre med lande i Mellemøsten og Nordafrika, der lider mere end nogen andre under den terrorisme, som islamistiske ekstremister udøver. På den korte bane kan der blandt andet blive tale om sikkerhedsrådgivning, mens det på den lange bane handler om uløste konflikter, der med udenrigsminister Martin Lidegaards (R) ord »har fostret det kaos, som terrorismen er født af«.

»Det mest konkrete, vi har drøftet, er, hvordan vi kan samarbejde direkte med alle de regeringer, der er både i Mellemøsten og det nordlige Afrika. Hvordan kan vi udveksle flere informationer, hvordan kan vi lave bedre uddannelsesindsatser, men selvfølgelig også i den hårde ende, hvordan vi kan samarbejde bedre militært. Og det tog vi med i ind frokostdiskussionen med Den Arabiske Liga, hvis generalsekretær var med,« fortæller Martin Lidegaard efter gårsdagens udenrigsministermøde i Bruxelles.

Fælles kamp

Udenrigsministeren understreger sammen med sine kolleger, at der er meget fokus på, hvordan man sikrer, at det bliver en fælles kamp mod ekstremismen, uanset hvilken nationalitet eller religion man har. Mere end nogen andre er det muslimer, der er ofre for islamistiske terrorister, understreger flere af udenrigsministrene.

»Vi arbejder meget tæt sammen med vores arabiske partnere i kampen mod terrorisme, og senere på ugen mødes vi i koalitionen mod ISIL (Islamisk Stat, red.) i London for at vurdere vores fremskridt i kampen mod ISIL i Irak og Syrien og for at diskutere de næste skridt. De muslimske lande i verden har lidt mest under terrorismen. De vil fortsat være i frontlinjen, og vi skal derfor fortsætte med at arbejde tæt sammen,« siger den britiske udenrigsminister, Philip Hammond.

Den tyske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, fortæller, at samtalen med generalsekretæren for Den Arabiske Liga, Nabil al-Arabi, ikke mindst handlede om, hvordan EU kan hjælpe i kampen mod foreign fighters og finansieringen af terror.

Al-Arabi siger ifølge Deutshce Welle, at de arabiske staters organisation Den Arabiske Liga bakker op om øget samarbejde, men også at der er begrænsninger, samt at det ikke kun handler om sikkerhed.

»Det er ikke bare et militært og sikkerhedsmæssigt spørgsmål, men det omfatter intellektuelle, kulturelle, mediemæssige og religiøse sfærer, siger Al-Arabi ifølge det tyske medie.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.