Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EU: Tyrkiet har stadig ikke fortjent visumfrihed

Tyrkiet mangler at opfylde en række krav for at opnå visumfrihed til EU-lande, lyder det fra EU-Kommissionen.

Bruxelles. Hvis tyrkere skal kunne rejse til Schengen-området uden visum, skal landet yde en større indsats for at bremse flygtningestrømmen over Middelhavet fra Tyrkiet til Grækenland.

Sådan lyder det fra EU-Kommissionen, som blokerer for visumfrihed, indtil Tyrkiet lever op til alle EU's 72 kriterier.

- Angående visumliberalisering mangler Tyrkiet stadig at opfylde de resterende krav, så visumkravet for tyrkiske borgere snart kan løftes, siger Dimitris Avramopoulos, som er kommissær for migration.

Det er omkring tre måneder siden, at EU og Tyrkiet på et topmøde aftalte, at alle flygtninge og migranter, der ankommer til de græske øer, skal sendes retur til Tyrkiet.

Ifølge aftalen har EU forpligtet sig til at give fri indrejse til tyrkerne allerede ved udgangen af juni, hvis altså Tyrkiet opfylder alle 72 kriterier, som EU har opstillet.

Målet med aftalen er at stoppe den store flugt i småbåde over Det Ægæiske Hav. Foreløbig er 462 illegale migranter sendt tilbage til Tyrkiet af de græske myndigheder, mens EU-lande har modtaget 508 syriske flygtninge fra Tyrkiet.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, har adskillige gange truet med at droppe aftalen, hvis EU ikke leverer sin modydelse i form af penge og visumfrihed til tyrkerne i en fart.

Den største akilleshæl synes at være, at den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, fortsat nægter at ændre landets terrorlove, som er et af kravene fra EU.

Det internationale samfund mener, at de tyrkiske myndigheder bruger landets meget brede antiterrorlove til at slå ned på regeringskritikere ved at kalde dem terrorister.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.