Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EU: To prestigefulde agenturer skal placeres i unionen

EU-Kommissionen afviser, at bankagentur og lægemiddelagentur kan blive i London efter britisk udmeldelse.

EU-Kommissionen afviser, at bankagentur og lægemiddelagentur kan blive i London efter britisk udmeldelse.
EU-Kommissionen afviser, at bankagentur og lægemiddelagentur kan blive i London efter britisk udmeldelse.

Storbritannien ønsker, at den fremtidige placering af to af EU's vigtigste agenturer bliver en del af de kommende Brexit-forhandlinger.

Men Den Europæiske Banktilsynsmyndighed (EBA) og Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) kan ikke blive i den britiske hovedstad London efter Brexit, siger EU-Kommissionens talsmand Margaritis Schinas.

De to EU-agenturer skal være placeret på EU's territorium, lyder det.

Mange lande kæmper om at blive nyt værtsland for EMA, som har til opgave at godkende nye lægemidler i EU og at holde øje med det europæiske marked for lægemidler.

København spås som at være med i opløbet om EMA, sammen med Amsterdam og Milano.

Regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), mener, at det vil være naturligt at placere lægemiddelagenturet, der har omkring 900 ansatte, i København.

»København er det tredje største center for medicinalbranchen i Europa lige efter Basel i Schweiz og Cambridge i England.«

»Det er fuldstændig naturligt, at man placerer et lægemiddelagentur et sted, hvor der i forvejen er meget industri og viden.«

»Det gør, at det er muligt at rekruttere medarbejdere. Det gør også, at man er i et land med rigtigt stor forskning i lægemidler,« siger regionrådsformanden.

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) talte i februar også for, at man placerer agenturet i København. Han lagde dog også vægt på, at det ikke vil blive helt let at få det til Danmark.

»Der er ingen tvivl om, at konkurrencen er hård, men jeg er overbevist om, at det vil være en gevinst for både Danmark, EMA og EU at placere lægemiddelagenturet i København,« sagde han i en pressemeddelelse.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.