Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EU tilbyder gratis wifi i op mod 8.000 kommuner

EU-systemet har netop blåstemplet et projekt, der skal give gratis internet til op mod 8.000 kommuner rundt omkring i EU-landene

En god dag for EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker. Han er nu klar med et initiativ, der skal vise, at EU er til for borgernes skyld: gratis wifi. EPA/STEPHANIE LECOCQ
En god dag for EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker. Han er nu klar med et initiativ, der skal vise, at EU er til for borgernes skyld: gratis wifi. EPA/STEPHANIE LECOCQ

WiFi4EU.

Det er navnet på en projekt, som EU-Kommisionen nu er parat til at søsætte. Målet er at tilbyde 6.000-8.000 kommuner rundt omkring i EU-landene gratis internetadgang, og gaven til EUs borgere kommer i første omgang til at koste 120 millioner euro - eller godt og vel 900 millioner kroner.

Pengene blev bevilliget mandag af kommissionen sammen med EU-parlamentet og rådet, der består af medlemslandenes regeringer, og det er planen, at WiFi4EU skal være klar i 2020.

»EU-Kommissionen ønsker at tilbyde gratis Wi-Fi forbindelse for borgerne og de besøgende på offentlige områder såsom parker, torve, offentlige bygninger, biblioteker, sundhedscentre og museer alle steder i Europa via WiFi4EU,« skriver EU-kommissionen i en pressemeddelelse.

Det var EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, der tog det digitale initiativ i sin State og the Union speech tilbage i september 2016.

»Forbindelse til alle betyder, at det er er ligemeget, hvor du bor eller hvor meget du tjener. Så vi foreslår i dag at udstyre enhver europæisk landsby og enhver by med fri internetadgang ved de steder, der er centrum for det offentlige liv, i 2020,« sagde kommissions-formanden.

Ifølge EU-kommissionen vil  WiFi4EU blive leveret gennem »simple og ubureaukratiske proceduree« - eksempelvis online ansøgninger fra de kommuner, der ønsker at gøre brug af tilbudet.

Ansøgningerne vil blive udvalgt og behandlet efter princippet først-til-mølle.

Der kan kun søges til offentlige områder, hvor der ikke allerede i forvejen er en tilsvarende internetforbindelse - hvad enten den er udbudt offentligt eller privat.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.