Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EU til Østrig: Jeres nye flygtningekvoter er ulovlige

Østrigs beslutning om at sætte et fast loft over antallet af asylansøgere er ulovlig, siger EU-kommissær.

Østrigs beslutning om blandt andet at sætte et dagligt og et årligt loft for, hvor mange flygtninge og migranter der kan komme ind i landet strider mod både EU's lovgivning og folkeretten.

Det skriver EU's migrationskommissær, Dimitris Avramopoulos, i et brev til den østrigske indenrigsminister, Johanna Mikl-Leitner.

I brevet, som Ritzau er i besiddelse af, opfordrer Avramopoulos den østrigske regering til straks at genoverveje de nye regler.

Den østrigske regering meddelte onsdag, at den maksimalt vil tage imod 80 asylansøgere om dagen.

- En sådan politik vil være klart uforenelig med Østrigs forpligtelser i henhold til både europæisk lovgivning og folkeretten. Østrig er forpligtet til at acceptere enhver asylansøgning, der måtte blive afleveret inden for eller ved landets grænser, skriver kommissæren.

Han udtrykker også bekymring over en anden del af de nye østrigske regler. Det handler om, at Østrig vil sætte et dagligt loft for, hvor mange mennesker der får lov til at rejse igennem landet for at søge asyl i et andet land. Det tal skal være 3200.

- Et ønske om at rejse gennem ét EU-medlemsland for at søge om asyl i et andet medlemsland er ikke en acceptabel begrundelse for at lade folk rejse ind, skriver Avramopoulos.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.