Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EU tager første skridt til overvågning af Polen

Polsk medielov kan stride mod grundlæggende rettigheder, lyder det fra EU, som tager skridt til overvågning.

Bruxelles: EU-Kommissionen tager første skridt til at sætte Polen under særlig overvågning for muligt brud på borgernes grundlæggende rettigheder med ny medielov.

Det oplyser EU-Kommissionens første næstformand, Frans Timmermans, efter kommissionens møde onsdag, lyder det i en pressemeddelelse.

Frans Timmermans sender et brev til den polske regering for at indlede den dialog, der blev gjort mulig, da EU forrige år indførte en ny såkaldt retstatsmekanisme, lyder det.

I brevet gør Frans Timmermans ifølge Reuters den polske regering opmærksom på, at ændringerne i landets medielov skaber bekymring for frihed og muligheden for et bredt mediebillede.

EU-Kommissionen tager sagen op igen i midten af marts i samarbejde med Venedig-Kommissionen, som er Europarådets eksperter i demokrati og forfatning.

Hvis Polen ikke ændrer sin lovgivning, som er blevet kritiseret for at gå imod demokratiske principper, kan processen i yderste konsekvens ende med, at landet mister sin stemmeret i ministerrådet.

Loven er blevet stærkt kritiseret af medier i Polen for at være en tilbagevenden til den kommunistiske model, hvor staten havde total kontrol med medierne. Tusinder af mennesker har været på gaden i Polen for at protestere mod loven.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.