Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EU skal genopbygge Malis hær

EU har påtaget sig opgaven med at genopbygge hæren i Mali.

MALI: EU får ansvaret for genopbygningen af den maliske hær, der er dårligt betalt, dårligt udstyret og alvorligt svækket efter et år med nederlag, oplyser Francois Lecointre, den øverstbefalende for EUs nye militære træningsmission (EUTM Mali), som Frankrig står i spidsen for, skriver Reuters.

Ifølge den franske general Francois Lecointre er den maliske hærs tilstand »meget nedbrudt«.

- Hæren mangler udstyr, er dårligt betalt og dårligt uddannet, og så er det en hær, der netop har lidt et helt år med nederlag, hvilket har svækket den. Der er en moralsk styrke, der skal genopbygges, fortalte han journalister på et møde i Bruxelles tirsdag ifølge Reuters.

EU har godkendt en 15 måneder lang mission, der blandt andet går ud på at træne maliske soldater. Dog siger Lecointre, at der på længere sigt kan blive behov for et udvidet engagement.

Spanien, Tyskland, Storbritannien, Sverige og Irland forventes at deltage i den fransk-ledede EU-mission. Yderligere ventes det, at også ikke-EU-medlemmerne Norge og Canada vil deltage.

Desuden sagde den franske premierminister Jean-Marc Ayrault tidligere tirsdag, at Frankrig går ind for en hurtig udrulning af internationale observatører i Mali for at sikre, at menneskerettighederne ikke krænkes.

Franske og maliske soldater har i løbet af de seneste to uger fordrevet islamistiske oprørere fra områder i den nordlige del af landet. I mellemtiden er maliske soldater blevet anklaget af internationale menneskerettighedsgrupper for at udføre hævndrab på formodede islamistiske oprørere og sympatisører i flere af de generobrede områder.

BNB/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.