Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EU: Rekordmange migranter skaber »nødsituation« i Europa

I juli har over 100.000 mennesker forsøgt at komme ind i EU. Der er brug for, at alle medlemslande træder til, lyder det fra EUs grænseagentur.

Flygtninge forsøger desperat at komme om bord på toget, der kører fra Gevgelija i Makedonia, mod den Serbiske grænse.
Flygtninge forsøger desperat at komme om bord på toget, der kører fra Gevgelija i Makedonia, mod den Serbiske grænse.

Flere end 107.500 flygtninge har forsøgt at trænge ind over Europas grænser i løbet af én måned, og det antal slår alle rekorder, lyder det fra EUs grænseagentur, Frontex.

I 2015 er næsten 340.000 flygtninge indtil videre blevet en del af grænseagenturets statistikker. Det er næsten tre gange så mange flygtninge som i samme periode i 2014.

Den administrerende direktør i Frontex, Fabrice Leggeri, kalder situationen omkring de europæiske grænser for en »nødsituation«.

»Dette er en nødsituation for Europa, som kræver, at alle EU-medlemslande træder til og hjælper med at støtte de lande, der tager imod massive antal migranter ved deres grænser,« siger han i en skriftlig meddelelse.

Det er primært mennesker fra Syrien og Afghanistan på flugt fra borgerkrig og ustabile tilstande i deres hjemland, der i øjeblikket forsøger at nå ind i Europa. Langt størstedelen af dem kommer via Tyrkiet, der grænser op til Syrien, og derfra tager de turen videre ind i Grækenland.

Næsten halvdelen af det rekordstore antal migranter blev registreret i det ægæiske hav, hvor de græske øer Lesbos, Kos, Chios og Samos ligger. Alene på Kos er antallet nu mere end 7.000.

Italien modtog mere end 20.000 migranter i juli. Ni ud af ti er rejst over Middelhavet fra Libyen til Italien og kommer primært fra Eritrea og Nigeria.

Frontex-direktøren har nu bedt EUs medlemslande om yderligere støtte.

»Frontex har bedt EU-landene om at yde ekstra udstyr og personel, der kan støtte vores aktiviteter i Grækenland og Ungarn, og EU-Kommissionen har godkendt store økonomiske programmer til de medlemslande, der kæmper med disse udfordringer,« siger Fabrice Leggeri.

I hele 2014 registrerede Frontex 280.000 forsøg på at trænge ind i Europa.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.