Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EU-rapport: 23.000 flygtningebørn er i fare for misbrug

Børn i flygtningelejre bliver misbrugt, voldtaget og udnyttet af smuglere, lyder det i EU-revision.

Flygtningebørn er i »overhængende fare« for at blive misbrugt, konkluderer EU-rapport. Her ses indbyggere i flygtningelejren i Calais i Frankrig.
Flygtningebørn er i »overhængende fare« for at blive misbrugt, konkluderer EU-rapport. Her ses indbyggere i flygtningelejren i Calais i Frankrig.

Børn i italienske og græske flygtningelejre bliver udnyttet i "forfærdende grad", lyder det i en rapport fra EU.

Flere end 23.000 flygtningebørn vurderes at være i fare for at blive misbrugt eller udnyttet i deres sårbare position, skriver The Guardian.

Det er for få sikkerhedsfolk samt mangel på mad, vand, tæpper og medicin, der er med til at skabe de skræmmende forhold.

Derfor er der akut behov for en indsats, siger formanden for parlamentets borgerrettighedsudvalg, Claude Moraes.

- Omfanget af misbrug, voldtægter og smugling, der lige nu foregår, er forfærdende, siger han til The Guardian.

- Hvis EU skal kunne siges at have nogen form for værdier, er det at tage sig af de uledsagede børn, når de kommer til Europa, siger han videre.

Claude Moraes kalder rapporten "en alarmklokke, der ringer."

Børn rejser ofte ud på den farefulde færd til Europa fra krigszoner i Syrien, Afghanistan eller Irak. Ofte bliver børnene sendt afsted alene, fordi forældrene kun har råd til at betale rejsen for én fra familien.

Men mindreårige risikerer at blive udnyttet. Blandt andet har Europol konkluderet, at de mindreårige bliver ofre for menneskesmugling og sexhandel.

I weekenden sammenlignede den katolske kirkes overhoved, pave Frans, flere flygtningelejre i Europa med nazisternes koncentrationslejre fra Anden Verdenskrig.

Her fortalte paven om et besøg i en flygtningelejr på den græske ø Lesbos sidste år, hvor han mødte en muslimsk flygtning, hvis kristne kone var blevet dræbt af islamister.

- Jeg ved ikke, om det lykkedes ham at forlade den koncentrationslejr, fordi flygtningelejre - mange af dem - minder om koncentrationslejrene på grund af det store antal personer, som er efterladt der, sagde han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.