Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EU presser på for at få migrationsaftale til at virke

Tyrkiet skal gøre mere for at beskytte flygtninge og for at leve op til kravene til visumfri adgang til EU.

Meget er lykkedes, men der er stadig masser af arbejde at gøre, før EU's migrationsaftale med Tyrkiet virker fuldt ud.

Det siger EU-Kommissionens første næstformand, Frans Timmermans, onsdag, efter at kommissionen på sit ugentlige møde har gjort foreløbig status over aftalen mellem EU og Tyrkiet, der har været med til at bremse menneskestrømmen til de græske øer.

- Det første resultat af vores samarbejde med Tyrkiet er, at beskeden er ved at nå ud, at det er det forkerte valg af benytte sig af menneskesmuglere, siger Frans Timmermans.

Tyrkiet har flere gange den seneste tid sendt højlydte og direkte advarsler om, at aftalen med EU kan blive annulleret, hvis EU ikke lever op til alle elementerne i aftalen, der også omfatter visumfri adgang til EU for tyrkere fra sommer.

Men EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, sagde onsdag, at der ikke vil blive slækket på de sædvanlige krav for visumfrihed til EU.

- Tyrkiet skal opfylde alle resterende betingelser, så EU-Kommissionen kan vedtage forslaget i de kommende måneder. Kriterierne vil ikke blive udvandet, understregede Juncker.

Hvis Tyrkiet opfylder kravene, vil EU-Kommissionen 4. maj fremsætte forslag om visumfri adgang for tyrkere til EU, varsler kommissionen.

EU-Kommissionen mener også, at Tyrkiet skal gøre mere for at sikre, at alle flygtninge, der har brug for "international beskyttelse, får den støtte, de har mest brug for".

Ifølge aftalen, der blev indgået på et topmøde i marts, blev EU og Tyrkiet enige om at sende alle flygtninge og migranter på de græske øer tilbage til Tyrkiet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.