Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EU-politikere bifalder asylaftalen med Tyrkiet trods hager

Aftalen om at udveksle flygtninge og migranter med Tyrkiet mødes med forsigtig ros fra de store partier i EU.

Det var ikke en perfekt løsning, men trods alt en løsning.

De største politiske partier i Europaparlamentet stiller sig forsigtigt bag den aftale, EU i marts indgik med Tyrkiet om afviste asylansøgere. Det fremgår af en debat om emnet onsdag ved parlamentets samling i Strasbourg.

For at lette presset på Grækenland aftale parterne, at afviste asylansøgere samt flygtninge og migranter, der ikke søger asyl i Grækenland, sendes tilbage til Tyrkiet.

For hver syrisk flygtning, der sendes tilbage over havet, skal EU tage en anden syrisk flygtning fra en lejr i Tyrkiet og genbosætte vedkommende i EU.

- Vi står tit her og kritiserer ministerrådet, men jeg vil gerne takke Donald Tusk (rådets præsident, red.) for, at det er lykkedes at bringe de forskellige interesser sammen, så man kan finde en fælles vej, siger Manfred Weber fra den borgerlige EPP-gruppe.

- Aftalen er ikke perfekt, men vi skal have bolden ud af menneskesmuglernes hænder, siger Gianni Pittella fra den socialdemokratiske gruppe, mens han kritiserer de europæiske lande, der har nægtet at tage imod flere flygtninge.

Politikere fra partiets mindre partier, blandt andet Guy Verhofstadt fra den liberale ALDE-gruppe, kritiserer EU for at give for meget magt til Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan.

Aftalen er også blevet mødt med stærk kritik fra blandt andre FN og Amnesty International, fordi Tyrkiet sender nogle flygtninge tilbage til krigshærgede Syrien.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.