Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EU-parlamentarikere vil sikre EU mod russisk propaganda

EU bør oprustes i kampen mod falske nyheder, lyder det fra parlamentarikere i debat om russisk misinformation.

EU bør oprustes i kampen mod falske nyheder, lyder det fra parlamentarikere i debat om russisk misinformation.(Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017)
EU bør oprustes i kampen mod falske nyheder, lyder det fra parlamentarikere i debat om russisk misinformation.(Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017)

EU's særlige enhed, der bekæmper propaganda og falske nyheder, East StratCom, bør forstærkes.

Den holdning synes at møde opbakning i salen, da EU-Parlamentet diskuterer russisk propaganda i EU under en samling i Strasbourg.

Næste år skal Europas borgere vælge et nyt parlament, påpeger EU-parlamentariker Jeppe Kofod (S).

»Det rejser et ubekvemt spørgsmål: Hvor mange pladser vil Rusland få?« spørger han i plenarsalen.

Ifølge Kofod har Rusland blandet sig i valget i USA og Brexit ved at sprede misinformation og propaganda.

EUs bedste forsvar er at stå fast på europæiske værdier som demokrati, pressefrihed og at fortælle sandheden, mener han.

»Her gør East StratCom et enormt arbejde.«

»Men de er fanget i en unfair kamp, og det er derfor, jeg beder om en markant styrkelse af East StratCom,« siger han.

Arbejdsgruppen blev oprettet af EU i foråret i 2015. Den blev oprettet i kølvandet på sager, hvor især Rusland angiveligt havde gjort brug af misinformation.

EU's kamp mod falske nyheder bør udvides og styrkes, mener også Morten Løkkegaard, der sidder i EU-Parlamentet for Venstre.

»Når vi taler om de daglige informationsangreb fra Rusland, er det vigtigt, at vi lægger vægt på bedre identifikation af fake news og misinformation.«

»Og får formidlet den korrigerede information til offentligheden,« siger han

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.