Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EU-parlamentariker: Handelsaftale betyder flere danske job

Handelsaftalen mellem EU og Canada skaber glæde hos Socialdemokratiets EU-parlamentariker Jeppe Kofod.

En oppustelig trojansk hest, placeret foran Europa Parlamentet i Strasbourg, under en protest imod handelsaftalen mellem EU og Canada (CETA).
En oppustelig trojansk hest, placeret foran Europa Parlamentet i Strasbourg, under en protest imod handelsaftalen mellem EU og Canada (CETA).

Den har været undervejs i en årrække. Men danskere bør glæde sig over, den endelige godkendelse af frihandelsaftalen mellem EU og Canada, Ceta, som Europa-Parlamentet onsdag har vedtaget.

Det siger den danske EU-parlamentariker Jeppe Kofod S), der er næstformand i den socialdemokratiske gruppe i Europa-Parlamentet.

- Det er i dag en festdag. EU-Parlamentets ja til aftalen betyder flere danske arbejdspladser og giver danske virksomheder fri adgang til 35 millioner købedygtige canadiere, siger han.

Aftalen mellem EU og Canada har ellers mødt megen modstand.

Kritikerne er blandt andet bekymret for, at aftalen kan hæmme EU-landenes muligheder for at tage hensyn til miljøet. De frygter samtidig aftalen kan bane vejen for flere andre store handelsaftaler.

Men ifølge Jeppe Kofod skal danskerne ikke bekymre sig over aftalen.

- Jeg giver ikke køb på hverken vores rettigheder eller standarder, og derfor har vi også krævet garantier herfor i aftalen. Det har vi fået, og derfor kan jeg støtte aftalen, siger Jeppe Kofod.

Miljøorganisationen Greenpeace demonstrerede uden for EU-bygningen i Strasbourg med en halvt sunket Frihedsgudinde og skiltet ''Ceta skal synke, ikke retfærdigheden'', da aftalen blev vedtaget onsdag.

De er bange for, at aftalen giver store firmaer magten til at sagsøge regeringer og modarbejde love, der beskytter naturen, folkesundheden og sociale rettigheder.

EU-Parlamentet vedtog handelsaftalen med 408 stemmer for og 254 stemmer imod. 33 af parlamentets medlemmer valgte ikke at stemme.

Aftalen fjerner over 99 procent af handelsbarriererne mellem EU og Canada, som er en af verdens ti største økonomier.

Aftalen skal nu ratificeres i 38 nationale og regionale parlamenter i hele EU, herunder Folketinget, før den træder i kraft.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.