Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EU overvejer ny fast fordeling af asylansøgere

EU-Kommissionen foreslår omfattende reformer af asylsamarbejdet, efter det nuværende system er brudt sammen.

Arkivfoto
Arkivfoto

Bruxelles: Nye mekanismer til fordeling af asylansøgere i EU, fingeraftryk også af ulovlige migranter og mere ens asylprocedurer i medlemslandene.

Det er blandt de mange forslag og overvejelser, som EU-Kommissionen onsdag spiller ud med til en omfattende reform af det nuværende samarbejde, der er brudt sammen, efter at over 1,2 millioner asylansøgere sidste år ankom til EU.

EU-Kommissionen opstiller som udgangspunkt to valgmuligheder:

Enten kan medlemslandene supplere det nuværende Dublin-system, der fastslår, at første ankomstland skal behandle en asylansøgning, med "en fairness-mekanisme".

Forslaget går med andre ord ud på at indføre en ny fordelingsmekanisme, der kan udløses under kriser med store flygtningestrømme.

Eller også kan landene vælge en mere vidtgående mulighed, hvor de tager skridtet fuldt ud og begynder at fordele alle asylansøgere i EU efter en helt fast fordelingsnøgle.

/ritzau/

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.