Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EU og flere store lande rejser kritik af USA i WTO

USA kan ikke retfærdiggøre ståltold med hensynet til landets nationale sikkerhed, siger EU-repræsentant i WTO.

EU og en række store lande retter på et møde i WTO skarp kritik af USA's ståltold og sår tvivl om USA's begrundelse for den. Det skriver Reuters.
EU og en række store lande retter på et møde i WTO skarp kritik af USA's ståltold og sår tvivl om USA's begrundelse for den. Det skriver Reuters.

Genève. EU og en række store lande retter på et møde fredag i verdenshandelsorganisationen WTO skarp kritik af USA's nye told på stål og aluminium. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Der er Kina og Rusland, der har taget initiativ til debatten. Ifølge Reuters bakker blandt andre Japan, Brasilien, New Zealand, Tyrkiet, Sydkorea, Thailand, Pakistan, Norge, Australien, Indien og Schweiz op om kritikken.

EU's repræsentant på mødet siger, at der ikke er en holdbar begrundelse for USA's metaltold. USA kan ifølge EU-udsendingen ikke bruge hensynet til sin nationale sikkerhed for at holde sin egen stålindustri i live.

Det er i første omgang uklart, hvilket regi kritikken er fremsat i. Der ser ikke umiddelbart ud til at være tale om, at landene åbner en formel WTO-sag mod USA. Ifølge WTO's regler har de 90 dage til at åbne en sag.

Men den brede kritik fra EU og flere store lande er markant. Blandt kritikerne er i hvert fald tre af de seks lande, der ligesom EU har fået en måneds udsættelse på tolden, så de får mulighed for at forhandle sig til helt at slippe.

Kritikken bliver fremsat, blot få timer efter at USA's kontroversielle told er trådt i kraft tidligt fredag morgen dansk tid.

Fredag formiddag er EU-landenes stats- og regeringschefer på et topmøde i Bruxelles enedes om at gå i forhandlinger med USA for at forsøge at få EU undtaget fra tolden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.