Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EU-modstandere vinder terræn i britisk opgør

Ny ICM-måling: 48 procent af briterne vil ud af EU. 43 procent vil blive.

Bookmakere i London tror stadigt mere på, at de britiske vælgere vil stemme for at blive i EU. Men to nye målinger peger i den anden retning. Free/Colourbox
Bookmakere i London tror stadigt mere på, at de britiske vælgere vil stemme for at blive i EU. Men to nye målinger peger i den anden retning. Free/Colourbox

Kampagnen for at få Storbritannien til at træde ud af EU vinder terræn. Den fløj, som er imod EU-medlemskabet, fører i to nye meningsmålinger fra YouGov og ICM med fire-fem procentpoint.

Bevægelsen mod et såkaldt brexit sker kun tre uger før folkeafstemningen 23. juni, og både ja- og nej-siden er ved at optrappe kampen for at vinde tvivlerne for deres sag.

ICM-målingen blev foretaget 3. og 5. juni blandt 1741 vælgere. Den viste, at 48 procent vil ud af EU, hvor det i sidste uge var 47 procent.

43 procent vil ifølge målingen stemme for, at Storbritannien forbliver et EU-land.

Målingen fra YouGov, der er foretaget blandt 3495 vælgere i dagene 1.-3. juni, viser, at 45 procent vil stemme for at træde ude, mens 41 procent vil stemme for at blive.

I begge målinger er nej-siden, som ønsker et brexit - altså et farvel til EU - blevet styrket.

Omkring 11 procent af vælgerne er ifølge målingen i tvivl.

Den britiske centralbank, Bank of England, har tidligere udtalt, at usikkerhed om folkeafstemningen dæmper den økonomiske vækst i landet.

Den Internationale Valutafond og Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling, OECD, har også advaret mod følgerne, hvis EU-skeptikerne stemmer et brexit igennem ved afstemningen den 23. juni.

Bookmakere i London tror stadigt mere på, at de britiske vælgere vil stemme for at blive i EU.

Tre uger før folkeafstemningen vurderer Ladbrokes at chancerne for et ja til at blive i EU er som 10 ud af 13.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.