Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EU-lande skal være bedre til at tackle radikalisering

Foranlediget af de seneste terrorangreb i EU vil kommissionen styrke medlemslandenes indsats mod terror.

EU-Kommissionen mener, at det er nødvendigt med et samarbejde på EU-niveau, som blandt andet kan stoppe spredningen af ulovligt indhold på nettet, der kan føre til radikalisering. Free/Erwin Wodicka
EU-Kommissionen mener, at det er nødvendigt med et samarbejde på EU-niveau, som blandt andet kan stoppe spredningen af ulovligt indhold på nettet, der kan føre til radikalisering. Free/Erwin Wodicka

Efter de seneste terrorattentater i Danmark, Belgien og Frankrig har der været talt og skrevet meget om, at gerningsmændene skulle være blevet radikaliseret.

EU-Kommissionen har derfor fremlagt en række initiativer, som skal hjælpe medlemslandene med at tackle radikalisering på nettet og i fængslerne.

For selv om det er de enkelte lande, som har ansvar for at bekæmpe den radikalisering, der kan føre til terrorisme, er det nødvendigt at samarbejde over landegrænser, siger EU-Kommissionens vicepræsident, Frans Timmermann.

- De seneste terrorangreb har vist, hvordan nogle unge europæere er tiltrukket af en ideologi om død og ødelæggelse, har brudt med deres egen familie og venner og har vendt samfundet i ryggen, lyder der fra vicepræsidenten i en skriftelig kommentar.

- Det kræver en reaktion fra samfundet som helhed for at forhindre radikalisering og styrke de bånd, der binder os sammen, siger han.

Eksempelvis mener kommissionen, at det er nødvendigt med et samarbejde på EU-niveau, som kan stoppe spredningen af ulovligt indhold på nettet, der tilskynder til vold.

Medlemslandene skal også udveksle erfaringer om tiltag i fængslerne, som kan forebygge radikalisering, eller hjælpe de personer, som allerede er blevet radikaliseret.

Størstedelen af de personer, som står bag de seneste terrorangreb mod EU-lande, er personer, som er opvokset i europæiske lande, og det anslås, at omkring 4000 EU-borgere har tilsluttet sig terrororganisationer i konfliktramte lande som Syrien og Irak.

I Danmark er der allerede søsat flere initiativer, som skal bekæmpe radikalisering.

Derudover har politikerne på Christiansborg efter flere ugers forhandlinger for nylig indgået en aftale om antiradikalisering, der blandt andet indfører åbne lister over visse prædikanter med radikale synspunkter og kriminaliserer visse ytringer fra religiøse forkyndere.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.