Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EU-kritiske Farage er inviteret til Trumps præsidentfest

Indsættelsen af Donald Trump som USA's præsident bliver en stor politisk begivenhed, siger brexit-forkæmper.

Nigel Farage, der stod i spidsen for den vellykkede kampagne for britisk udtræden af EU, er gæst i Washington, når Donald Trump 20. januar indsættes som USA's præsident.

Formelt er Farage med som gæst for Mississippi guvernør, Phil Bryant.

Den åbenmundede EU-fjendtlige politiker var en af Trumps talere under valgkampen i Mississippi. Han var også den første britiske politiker, der mødte Trump, efter ejendomsmatadoren havde vundet præsidentvalget i november.

Farage har i mange år ført kampagne for, at Storbritannien skulle forlade EU. Han var med til at presse daværende premierminister David Cameron til at udskrive en folkestemning i juni sidste år om medlemskab.

Det skete, mens han var leder for partiet Ukip. Partiets mærkesager har været EU-udtræden og stop for indvandring.

Trump har foreslået den britiske regering, at den gør Farage til Storbritanniens ambassadør i USA. Det er en opfordring, som premierminister Theresa May har valgt at overhøre.

Sky News har spurgt Farage, om han vil være til stede, når Trump tages i ed som præsident.

- Det vil jeg bestemt, jeg kan næsten ikke vente.

- Guvernøren i Mississippi har inviteret mig, og jeg vil være der i nogle dage, og det vil blive en stor historisk begivenhed. I Amerika har de haft en politisk revolution, og den er afsluttet.

- Problemet i Storbritannien er, at vores revolution ikke er afsluttet, fordi det er de samme mennesker, der stadig er ved magten, siger han.

Premierminister May har bebudet, at hun senest i slutningen af marts vil påbegynde den procedure, der skal føre Storbritannien ud af EU.

Det er en procedure, der skal afsluttes inden to år.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.