Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EU klargør ambitiøs handelsaftale hvis briter opfylder krav

Opfylder briterne EU's brexit-betingelser, er EU klar til "den mest ambitiøse" handelsaftale, siger Barnier.

EU's brexit-chefforhandler siger mandag i en tale i Bruxelles, at EU er klar til at tilbyde en ambitiøs frihandelsaftale, hvis briterne opfylder EU's handelsbetingelser. Reuters/Yves Herman/arkiv
EU's brexit-chefforhandler siger mandag i en tale i Bruxelles, at EU er klar til at tilbyde en ambitiøs frihandelsaftale, hvis briterne opfylder EU's handelsbetingelser. Reuters/Yves Herman/arkiv

Bruxelles. EU er klar til at tilbyde Storbritannien "den mest ambitiøse" frihandelsaftale, hvis briterne opfylder de betingelser, som EU har sat for forhandlingen af briternes exit fra EU.

Sådan lød det fra EU's chefforhandler Michel Barnier under en tale i tænketanken CER (Centre for European Reform) i Bruxelles mandag.

- Hvis vi formår at forhandle en ordentlig tilbagetrækning og skabe lige vilkår, er der al mulig grund, til at vores fremtidige partnerskab skal være ambitiøst. Det er vores foretrukne løsning.

- Derfor har vi startet interne forberedelser med medlemslandene om at tale om fremtiden, så snart vi er enige om, hvordan vi skal afregne fortiden.

- EU vil være klar til at tilbyde sin mest ambitiøse frihandelsaftale, siger han ifølge AFP.

De resterende 27 EU-lande vil have "tilstrækkelige fremskridt" på tre afgørende områder, før de vil gå videre til den anden fase i forhandlingerne.

Det handler om EU-borgernes fremtid og deres rettigheder i Storbritannien, den økonomiske slutopgørelse og forholdene ved grænsen i Irland.

Under sin tale advarede Barnier samtidig om, at briterne må beslutte, hvorvidt Storbritannien skal holde sig til EU's standarder, når det kommer til sundhed, miljø og arbejderes rettigheder.

Her har den amerikanske handelschef for nylig anmodet om, at Storbritannien nærmer sig amerikanske regler i forhold til mulighed for en frihandelsaftale med USA.

- Vil Storbritannien forblive tæt på den europæiske måde, eller vil den gradvist flytte sig væk.

- Storbritanniens svar på disse spørgsmål vil være meget vigtige og endda afgørende, siger EU's chefforhandler.

Fredag den 29. marts 2019 ved midnat forlader Storbritannien efter planen EU.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.