Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EU: Grækenland skal blive i euroen

Der bliver ikke tale om nogen græsk exit fra euroen, siger EUs økonomikommissær, der vil gøre alt for at forhindre, at Grækenland vender ryggen til den fælles møntfod.

Grækenland hører hjemme i eurozonen, siger EUs økonomikommissær Pierre Moscovici. Den fælles valuta er afhængig af, at Grækenland ikke træder ud. Det skriver BBC.

Men samtidig understreger han også, at den nye græske regering skal overholde tidligere forpligtelser i forhold til den massive gæld landet har.

»Vi mener, at Grækenland hører til i eurozonen, euroen har brug for Grækenland og Grækenland har brug for, og vil gerne være, i eurozonen,« siger Moscovici til BBC

Efter det venstreorienterede parti Syriza vandt det græske valg sidste weekend, har den nye regering meldt ud, at man vil arbejde for at få halveret Grækenlands gæld. Moscovici siger, at Europa skal respektere det græske folks ønsker, men forpligtelser indgået af den tidligere regering i Athen skal stadig overholdes.

»Vi må tage os af de her spørgsmål på en stille og fredelig måde. Den nye græske regering skal melde klart ud, præcis hvad den har tænkt sig at gøre,« siger Moscovici til BBC.

Den græske finansminister vil ikke forhandle gæld med EU-Kommissionen, Den Europæiske Centralbank og Den Internationale Valutafond, IMF, som han kalder »trojkaen«, og »institutioner bygget på rådne fundamenter«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.