Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EU-formand: Bulgarien nærmer sig euroklubben

Der er stadig vej at gå, før Bulgarien kan slutte sig til euroen, men det går i rigtig retning, siger Juncker.

EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, besøger Bulgarien i forbindelse med landets overtagelse af det roterende EU-formandskab. Scanpix/John Thys/arkiv
EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, besøger Bulgarien i forbindelse med landets overtagelse af det roterende EU-formandskab. Scanpix/John Thys/arkiv

Nok har Bulgarien, der ønsker at tilslutte sig eurolandene, som deler den fælles mønt, gjort fremskridt. Men der er stadig arbejde, der skal gøres.

Sådan lyder det fra EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, i en tale i Bulgariens hovedstad, Sofia, fredag.

»Jeg siger ikke, at Bulgarien automatisk vil blive det næste medlem af eurozonen. Men det går i den rigtige retning,« siger Juncker.

Besøget finder sted i forbindelse med, at Bulgarien overtager det roterende EU-formandskab efter Estland, der har siddet på posten forinden.

Juncker påpeger, at alle EU-lande, med undtagelse af dem der har forbehold, er velkomne til at indtræde i euroklubben, hvis de lever op til kriterierne.

Af positive aspekter nævner han, at arbejdsløsheden falder og landets stærke budget.

»Så når det kommer til oprigtig at nærme sig, har Bulgarien opnået fremskridt.«

»Det er ikke helt nok endnu, og det er vores bulgarske venner klar over,« siger han.

Bulgarske embedsmænd sagde tidligere på ugen ifølge Reuters, at de ønskede at indgive en formel ansøgning i midten af dette år for at låse deres valuta i valutamekanismen ERM-2.

Der er et samarbejde, som går ud på at begrænse de deltagende valutaers udsving over for euroen.

»Jeg er sikker på, at Bulgarien vil eller skal deltage i ERM-2 så hurtigt som muligt,« siger Jean-Claude Juncker.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.