Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EU-chef Juncker lægger sanktionspres på Rusland

EU's Rusland-sanktioner hæves ikke, før Rusland til fulde implementerer Ukraine-fredsaftale, advarer Juncker.

Sankt Petersborg. Under et besøg i Sankt Petersborg advarer EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, om at EU's sanktioner mod Rusland kun kan hæves, hvis en særlig betingelse bliver opfyldt.

Kun hvis Rusland til fulde implementerer en internationalt støttet fredsaftale om fred i Ukraine, kan det komme på tale at slække på de stramme økonomiske sanktioner, som blev indgået i 2014.

- Det næste skridt er klart. Fuld implementering af aftalen - intet mere, intet mindre, sagde Juncker ifølge nyhedsbureauet AFP torsdag til Ruslands økonomiske forum i Sankt Petersborg inden et møde med præsident Vladimir Putin.

- Dette er den eneste måde at begynde vores samtale og den eneste måde at løfte de økonomiske sanktioner, der er blevet indgået, sagde Juncker.

EU-landenes udenrigsministre blev på et møde i marts enige om at fastholde sanktionerne på grund af annekteringen af halvøen Krim i Ukraine.

Mødet mellem Juncker og Putin er det første på Putins hjemmebane, siden EU indførte sanktionerne mod Rusland. I Kreml har det givet håb om, at mødet er tegn på en tilbagevenden til "business as usual" med EU.

EU har bundet en potentiel ophævelse af sanktionerne op på implementeringen af en aftale, som blev mæglet mellem lederne af Tyskland og Frankrig i Minsk i februar 2015. Aftalen blev indgået for at stoppe den prorussiske opstand i det østlige Ukraine.

Efter sine udtalelser om sanktionerne mødtes Juncker torsdag med Putin, hvor han ifølge AFP sagde, at nogle i Europa ikke var begejstrede for, at han skulle mødes med Putin. Men Juncker mener, at det ville være en mulighed for at udveksle meninger.

Ud over mødet med Juncker vil Putin også mødes med Italiens premierminister, Matteo Renzi, og FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, i Sankt Petersborg under det tredages økonomiske forum.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.