Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Etiopiens premierminister går af efter uroligheder

Regeringschef træder tilbage i et forsøg på at lette en reformproces, som har ført til vold og uro.

Regeringschef træder tilbage i et forsøg på at lette en reformproces, som har ført til vold og uro.
Regeringschef træder tilbage i et forsøg på at lette en reformproces, som har ført til vold og uro.

Etiopiens premierminister, Hailemariam Desalegn, siger torsdag, at han har indgivet sin afskedsbegæring som regeringschef.

Han træder samtidig tilbage som leder af den regerende koalition i et forsøg på at lette en reformproces, som har ført til udbredt vold og uro i landet.

Hundredvis af mennesker er blevet dræbt under sammenstød mellem politi og demonstranter. Urolighederne begyndte oprindelig med protester mod en udviklingsplan for hovedstaden Addis Ababa.

Uroen begyndte at tage til i 2015 og 2016, hvor demonstranter protesterede mod politiske restriktioner og krænkelser af menneskerettighederne.

»Uro og politisk krise har ført til tab af menneskeliv og tvunget mange til at flygte fra deres hjem. Min tilbagetræden har afgørende betydning for gennemførelsen af reformerne, som vil skabe varig fred og demokrati,« siger Hailemariam Desalegn.

Hailemariam forbliver fungerende regeringschef, indtil landets parlament har valgt en afløser for ham.

I januar besluttede regeringen omkring Desalegn at frigive 2000 fængslede politiske fanger i et forsøg på at skabe »national forsoning«. De var fængslet for at deltage i voldelige protester i den urolige Oromia-region.

Etiopien på Afrikas Horn og de omkringliggende lande har været ramt af uroligheder og vold de seneste tre år. De første protester brød ud i provinsen Oromia, hvor der blev fremsat beskyldninger om, at folk var begyndt at stjæle jord og ejendomme.

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.