Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Et helt døgn uden vold i New York

Politiet i New York City kunne mandag rapportere om en hel dag uden voldelig kriminalitet. Det er første gang i nyere historie, at det er sket.

For første gang så længe nogen kan huske, kunne politiet i New York City mandag 26. november gå på arbejde en dag helt uden voldelig kriminalitet. Det skriver BBC. I løbet af det pågældende døgns 24 timer blev der ikke registeret et eneste mord, et eneste skyderi, et eneste knivstikkeri eller andre rapporter om voldelig kriminalitet.

Den gode dag kommer på et tidspunkt, hvor millionbyens mordrate ifølge BBC har nået det laveste niveau siden 1960. Antallet af drab er faldet 23 procent sammenlignet med 2011, idet der frem til nu »kun« er blevet begået 366 mord i New York City i år. Ifølge eksperter er det usædvanligt lavt for en amerikansk by på otte millioner mennesker.

Til gengæld viser kriminalitetsstatistikkerne, at der har været en stigning på tre procent i den samlede kriminalitet. Der har eksempelvis være en stigning på ni procent i antallet af tyverier, der ifølge politiet sker på grund af mange tyverier af smartphones.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.