Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Et billede af en treårig på et toilet har fået våbendebatten til at rase

Skal tre-årige virkelig lære, hvad man skal gøre ved et masseskyderi? Den debat raser lige nu på Facebook.

Et billede, som den amerikanske kvinde Stacey Wherman Feeley har delt på Facebook, har tændt en ild under debatten om våbenregulering i USA.

Billedet forestiller Staceys treårige datter, der står på et toilet. Oprindeligt tog Stacey billedet, fordi hun troede, at datteren lavede spilopper, men da hun spurgte ind til, hvad datteren lavede, fik hun et chok.

Datteren forklarede, at det var en øvelse, hun havde lært i børnehaven, og som handlede om, hvad hun skulle gøre, hvis der blev affyret skud på skolen, og hun var låst inde på badeværelset.

»Politikere, se her. Det her er jeres barn, jeres børn, jeres børnebørn, jeres oldebørn og de fremtidige generationer. De kommer til at vokse op i en verden, der er baseret på jeres beslutninger,« skriver Stacey Wherman Feeley i opslaget, hvor hun samtidig opfordrer til, at politikerne gør noget ved masseskyderierne og regulerer våbensalget.

»Medmindre I vil have jeres børn stående på et toilet, bliver vi nødt til at gøre noget!,« slutter hun opslaget.

Opslaget har i skrivende stund mere end 3.300 kommentarer og er blevet delt næsten 28.000 gange. Rigtigt mange af kommentarerne giver Stacey ret.

Men en stor del af dem, der har kommenteret, kalder opslaget for propaganda eller forklarer, at problemet ville blive endnu større, hvis man strammede våbenlovgivningen.

I kommentarsporet bliver Australien nævnt igen og igen. Efter en gidseltagning på en café i Sydney i 2014 strammede de australske politikere våbenlovgivningen, og man kan læse fra de australiere, der kommenterer, at amerikanerne burde gøre det samme.

Tidligere på ugen nedstemte det amerikanske senat en lov, der skulle forhindre folk på terrorlister i at købe skydevåben.

Sammen med tre andre forslag skulle det indskrænke salget af skydevåben efter terrorangrebet i Orlando. Alle fire forslag blev stemt ned.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.