Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Erhvervslivet ser lyst på mere åbenhed om skatteregningen

Mere åbenhed omkring skattebetaling kan gavne danske firmaer i konkurrence med udlandet, mener Dansk Industri.

Danske virksomheder kan ifølge Dansk Industri have fordele af EU's nye planer om at bekæmpe skatteunddragelse ved at tvinge selskaber til at fortælle offentligheden om den skat, de betaler.

- Vi er grundlæggende positive over for det, EU-Kommissionen har foreslået i dag, siger vicedirektør Kent Damsgaard fra Dansk Industri.

En stor del af dansk erhvervsliv er repræsenteret af Dansk Industri. Og her mener man, at det er i virksomhedernes egen interesse, at der bliver grebet ind.

- Danske virksomheder har en stor interesse i, at vi har en effektiv skattekontrol, fordi vi har set virksomheder tabe kunder og ordrer til konkurrenter, der byder lavere, fordi de har en lavere skattesats, siger Kent Damsgaard.

EU-Kommissionens forslag lægger op til, at alle større firmaer, der driver forretning i EU, hvert år skal offentliggøre en særlig land-for-land rapport med detaljeret information om indtjening og skat.

For hvert enkelt EU-land skal selskaberne afsløre årets salg, overskud, skatteregning og antal ansatte. Det samme gælder for lande, som EU betegner som skattely, mens tallene for alle andre lande kan samles i én kategori.

Dansk Industri har tidligere slået på tromme for, at kampen mod skattely ikke må give unødvendige administrative byrder eller afsløre for store forretningshemmeligheder for virksomhederne. På de punkter er forslaget foreløbig godkendt, mener organisationen.

- Vi bakker op om det her. Der er nogle knaster ved forslaget, men det ser bedre ud end frygtet, siger vicedirektør Kent Damsgaard.

I den brede europæiske lobbygruppe Businesseurope advarer direktør Markus J. Beyrer dog mod, at EU med for meget åbenhed kan blive en uattraktiv destination for investeringer.

Skattely kom for alvor på dagsordenen med den store læk af Panama-dokumenter i starten af april. Ifølge EU-Kommissionen koster skatteunddragelse de europæiske statskasser 50 til 70 milliarder euro (370 til 520 milliarder kroner) hvert år.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.