Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Erdogan vil angribe USA-støttet grænsestyrke i Syrien

- Det er vor pligt at kvæle denne terrorstyrke, før den bliver født, siger Tyrkiets leder i kritik af USA.

Tyrkiets leder vil angribe amerikansk grænsestyrke, fordi den omfatter kurdiske YPG-enheder som blandt andet nedkæmpede Islamisk Stat i Raqqa i det nordlige Syrien (foto). Scanpix/Delil Souleiman
Tyrkiets leder vil angribe amerikansk grænsestyrke, fordi den omfatter kurdiske YPG-enheder som blandt andet nedkæmpede Islamisk Stat i Raqqa i det nordlige Syrien (foto). Scanpix/Delil Souleiman

Præsident Recep Tayyip Erdogan siger, at Tyrkiet vil ødelægge en »terrorhær«, som han anklager USA for at være i færd med at opbygge i Syrien ved den tyrkiske grænse.

»USA har indrømmet, at det har oprettet en terroriststyrke langs vor landegrænse. Det er vores pligt at kvæle denne terrorstyrke, før den bliver født,« siger Erdogan, som talte om den amerikanske styrke i Ankara mandag aften.

Styret i Tyrkiet tilkaldte i sidste uge den amerikanske charge d'affaires i Ankara for at protestere over, hvad tyrkerne kalder en »bekymrende og uacceptabel udvikling.«

Erdogans trussel er rettet mod den amerikanskledede koalition i Syrien, som arbejder på at oprette en ny grænsestyrke på 30.000 mand. Styrken kommer til at omfatte medlemmer af den kurdiske YPG-milits, som er med i oprørsgruppen og Syriens Demokratiske Styrker (SDF).

Den USA-ledede koalition offentliggjorde søndag planerne om grænsestyrken, som blandt andet skal sikre, at Islamisk Stat ikke genopbygges.

Den skal sættes ind ved grænsen til Tyrkiet, ved grænsen til Irak og langs Eufrat-floddalen, som adskiller den amerikansk støttede SDF-styrke fra de russisk-og iranskstøttede syriske regeringsstyrker.

Tyrkiet siger, at YPG er en forlængelse af Kurdistans Arbejderparti, PKK, i Tyrkiet. Denne gruppe har i tre årtier kæmpet for at løsrive det sydøstlige Tyrkiet, og den er opført på terrorlisterne i EU og USA.

Erdogan siger, at den tyrkiske hær nu er klar til en storoffensiv mod to strategisk vigtige byer i det nordlige Syrien: Afrin og Manbij, som begge kontrolleres af den kurdiske milits.

Tyrkiske artilleriangreb mod Afrin har allerede været i gang i to døgn og blev optrappet mandag, siger overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.