Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Erdogan: Spørgsmål om tid før IS er ude af Syriens al-Bab

Tyrkiets mål er at drive Islamisk Stat ud af al-Bab, Raqqa og hele området nær den syrisk-tyrkiske grænse.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, siger søndag, at det er et spørgsmål om tid, før den syriske by al-Bab falder. Byen har længe været under Islamisk Stats (IS) kontrol.

- Al-Bab er belejret fra alle sider. Vores styrer er rykket ind i byen, siger Erdogan.

Byen har været ramme om blodige kampe mellem Islamisk Stat og tyrkisk militær samt oprørere støttet af Tyrkiet. Den ligger cirka 30 kilometer syd for grænsen til Tyrkiet.

Den er dog ikke endestationen for Tyrkiets kamp, varsler Erdogan.

- Det ultimative mål er at rense et område på 5000 kvadratkilometer, siger præsidenten.

I området ligger storbyen Raqqa, der er Islamisk Stats højborg i Syrien.

Tyrkiet begyndte at støtte de syriske oprørere i august sidste år i et forsøg på at få Islamisk Stats soldater længere væk fra den tyrkiske grænse.

Siden er også det tyrkiske militær blevet sat ind i kampen.

Erdogan slår dog fast, at Tyrkiet ikke har en intention om at lade sine tropper blive i landet, når Islamisk Stat og kurdiske YPG-styrker er blevet fjernet det pågældende område.

De kurdiske tropper har været en vigtig brik i den internationale koalition mod IS, men bliver af Tyrkiet anses som en fjendtlig styrke.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.