Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Erdogan ringer og ønsker Macron tillykke med et stærkere EU

Tyrkiets præsident vil mødes med Emmanuel Macron i slutningen af maj og diskutere EU-problemer.

Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, mener, at sejren til Emmanuel Macron er godt for EU's fremtid. Det siger han i en telefonsamtale med sejrherren ved det franske præsidentvalg. (Arkivfoto) Scanpix/Ozan Kose
Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, mener, at sejren til Emmanuel Macron er godt for EU's fremtid. Det siger han i en telefonsamtale med sejrherren ved det franske præsidentvalg. (Arkivfoto) Scanpix/Ozan Kose

Valget af Emmanuel Macron til Frankrigs næste præsident er godt for EU-samarbejdet. Så langt er alle Europas tilhængere af unionen enige.

Og det var også beskeden fra Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, da han mandag ringede til den 39-årige sejrherre i Paris for at ønske tillykke.

Sejren er vigtig for EU's fremtid, konstaterede Tyrkiets leder ifølge en udtalelse fra Erdogans kontor.

De to ledere blev enige om at mødes i forbindelse med et Nato-topmøde i Bruxelles. Her vil de blandt andet drøfte samarbejdet mellem EU og Tyrkiet, hedder det fra Erdogans stab.

Stats- og regeringscheferne for Natos medlemslande mødes 25. maj i den belgiske hovedstad.

Erdogan og Macron udtrykte begge en vilje til at styrke forholde mellem de to lande - og en vilje til at overvinde den seneste tids uenigheder mellem EU og Tyrkiet.

EU's forhold til Tyrkiet har været temmelig kompliceret i lang tid.

På den ene side må EU-landene konstatere, at en flygtningeaftale med Tyrkiet har betydet et reelt stop for migranter og flygtninge via Tyrkiet.

På den anden side vækker Tyrkiets fortsatte indblanding i tyrkeres liv i EU og regeringens udrensning og opgør med oppositionen store bekymringer i Europa.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.