Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Erdogan og Trump fører hårde drøftelser om Syrien

Erdogan: Det er vigtigt for den globale fred og stabilitet, at Tyrkiet har et godt forhold til USA.

Erdogan og Trump holdt i dag et fælles pressemøde i Det Hvide Hus.
Erdogan og Trump holdt i dag et fælles pressemøde i Det Hvide Hus.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, førte tirsdag drøftelser med den amerikanske præsident, Donald Trump, om Syrien i Det Hvide Hus. Trump understreger, at han ser frem til et styrket samarbejde med den tyrkiske leder i kampen mod terrorisme og for fred og sikkerhed i Mellemøsten.

Trump siger, at han vil føre lange og hårde diskussioner med Erdogan. Han betoner samtidig, at han har sikret sig, at militært udstyr, som Erdogan har bestilt i USA, kommer hurtigt frem.

Erdogan, der holdt et fælles pressemøde med Trump kort efter sin ankomst til Det Hvide Hus, betonede gennem en tolk, at det er vigtigt for den globale fred og stabilitet, at Tyrkiet har et godt forhold til USA.

Ved pressemødet blev det flere gange understreget, at de to lande står sammen i kampen mod terrorisme. Der er imidlertid spændinger omkring Syrien, hvor den amerikanske præsident har godkendt en leverance af våben til de kurdiske YPG-styrker

YPG kæmper mod den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS, men Tyrkiet anser YPG-styrkerne for at være en trussel mod Tyrkiets sikkerhed.

De har derfor længe argumenteret for, at USA ikke skal støtte dem, hvilket Erdogan understregede på mødet med Trump.

Ifølge Pentagon er det planen, at våbnene til YPG skal bruges til at generobre byen Raqqa.

Raqqa, som IS erobrede i 2014, er gruppens højborg i Syrien.

Tyrkiet har en af de største militære styrker i Nato, og Erdogan vil i Washington kæmpe for at vinde USA's forståelse for tyrkernes bekymringer.

Under den seks år lange konflikt i Syrien har samarbejdet mellem de to store Nato-lande været præget af træghed og udfordringer flere gange.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.