Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Erdogan er trist over Frankrigs gale indstilling til Syrien

Frankrig har et "helt forkert" syn på Syrien, mener Tyrkiets præsident, som varsler flere militærangreb.

- Vi er meget kede af Frankrigs forkerte syn på denne sag (Tyrkiets rolle i Syrien, red.), siger Recep Tayyip Erdogan under en tale i Ankara. Reuters/Handout
- Vi er meget kede af Frankrigs forkerte syn på denne sag (Tyrkiets rolle i Syrien, red.), siger Recep Tayyip Erdogan under en tale i Ankara. Reuters/Handout

I januar indgik Tyrkiet et stort forsvarssamarbejde med Frankrig. Men det gør ikke de store Nato-partnere til venner i alle konflikter.

Frankrig har med flere meldinger i påskedagene provokeret Tyrkiets præsident, som er ærgerlig over Frankrigs indstilling til konflikten i Syrien - og Tyrkiets rolle i samme.

»Vi er meget kede af Frankrigs forkerte syn på denne sag«, siger Recep Tayyip Erdogan under en tale i Ankara ifølge nyhedsbureauet AFP.

Dels har Frankrigs præsident tilbudt at mægle mellem Tyrkiet og Syriens Demokratiske Styrker (SDF), der omfatter kurdere.

Dels siger Frankrig, at ethvert tyrkisk angreb i det syriske distrikt Manbij vil være "helt uacceptabelt".

Ingen af delene passer den tyrkiske præsident.

Han siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at Tyrkiet er i gang med at forberede militære angreb i Ayn al-Arab (Kobani, red.), Rasalain og Tel Abyad.

Det er steder, der ligger øst for Manbij på den anden side af floden Eufrat.

Den franske præsident tog torsdag imod en delegation fra SDF, som er en vigtig allieret af USA i Syrien, i Élyséepalæet.

Efter mødet sagde præsident Emmanuel Macron, at han ønsker at fremme en dialog mellem Tyrkiet og kurderne.

Det blev afvist af Erdogans talsmand med en melding, at Tyrkiet afviser enhver bestræbelse på at fremme "dialog med terrororganisationer".

I januar indgik Tyrkiet et stort samarbejde om forsvar med Frankrig og Italien. De to EU-lande skal hjælpe Tyrkiet med et forsvarssystem.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.