Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Entreprenøren Elon Musk sletter Facebookprofiler

Bevægelsen for at slette Facebook er blevet større efter skandalen omkring Cambridge Analytica.

Den amerikanske entreprenør Elon Musk, der står bag Tesla og SpaceX, har slettet sine to store virksomheders officielle Facebookprofiler efter skandalen om misbrug af Facebook-brugeres data. Reuters/Joe Skipper/arkiv
Den amerikanske entreprenør Elon Musk, der står bag Tesla og SpaceX, har slettet sine to store virksomheders officielle Facebookprofiler efter skandalen om misbrug af Facebook-brugeres data. Reuters/Joe Skipper/arkiv

Los Angeles. Den amerikanske entreprenør Elon Musk har sørget for at få slettet de officielle Facebookprofiler for sine to store virksomheder, Tesla og SpaceX.

Bevægelsen for at slette Facebook - #deletefacebook - er blevet større som følge af skandalen omkring analyseselskabet Cambridge Analytica, som beskyldes for at have fået adgang til personlige oplysninger på over 50 millioner Facebookprofiler.

Musks raketselskab SpaceX og Tesla, der producerer elbiler, sørgede for at få siderne slettet, kort efter at Silicon Valley-milliardæren på Twitter lovede at lukke siderne, efter at han havde fået kritik og opfordringer til at gå imod Facebook.

- Slet SpaceX-profilen på Facebook, hvis du har noget mod, hed det i en Twitter-besked til Musk. Han svarede, at han ikke var klar over, at der overhovedet var en sådan hjemmeside. Vil sørge for, at de lukkes ned.

- What's Facebook? tweetede Musk.

Facebookprofilerne SpaceX og Tesla, som havde millioner af følgere, er ikke længere tilgængelige.

Musk havde tidligere sagt noget spøgefuldt om højttalerproducenten Sonos, som havde meddelt, at den ville indstille alle annoncer på Facebook i en uge. Hans følgere udfordrede ham derefter til at få sine egene selskaber til at droppe Facebook.

Et udvalg i Repræsentanternes Hus har sendt en formel invitation til Facebooks topleder, Mark Zuckerberg, om at aflægge forklaring om misbrug af data fra 50 millioner amerikanske profiler.

- Der vil ved høringen være fokus på indsamling og salg af personlige oplysninger fra over 50 millioner af Facebooks brugere - muligvis uden deres vidende eller billigelse og i strid med Facebooks politik, skriver republikaneren Greg Walden, som leder energi- og handelsudvalget i Repræsentanternes Hus.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.