Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Enlig gidseltager: »I ved udmærket godt, hvem jeg er«

En mand har taget gidsler og skudt omkring sig i en kosher-butik i Paris. Der er mindst fem gidsler, rapporterer flere medier.

Politifolk ved Porte de Vincennes i det østlige Paris
Politifolk ved Porte de Vincennes i det østlige Paris

FRANKRIG: En mand har taget flere gidsler i et nyt gidseldrama, der udspiller sig i en kosher-butik ved Porte de Vincennes i det østlige Paris.

»I ved udmærket godt, hvem jeg er,« har gidseltageren råbt til politiet, oplyser en anonym politikilde til avisen Le Figaro.

Politikilden indikerer over for avisen, at gidseltageren er drabsmanden fra torsdags skudepisode i Montrouge, hvor en kvindelig politibetjent blev dræbt.

Ifølge Reuters er en person såret, mens en anonym politikilde over for avisen Le Figaro melder om mindst fem gidsler, Ingen af delene er blevet officielt bekræftet. BBC skriver, at der er skyderier i butikken.

Gidseldramaet finder sted samtidig med et andet gidseldrama nordøst for Paris i byen Dammartin-en-Goële. Her er det angiveligt de to brødre fra onsdagens terrorangreb mod satiremagasinet Charlie Hebdo, der har taget et ukendt antal gidsler.

Flere franske medier skriver, at gidseltageren i kosher-butikken angiveligt har været en del af den samme jihadist-gruppe som de to Kouachi-brødre tilbage i 2004, indtil den franske efterretningstjeneste opløste gruppen i 2005.

Politiet er ifølge flere franske medier massivt til stede ved den jødiske butik i det østlige Paris, og betjentene er ved at evakuere området, hvor flere veje er blevet lukket helt, ligesom den nærliggende metrostation er blevet lukket.

Præsident Francois Hollande har ifølge avisen Le Figaro bedt den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, om at tage til stedet.

Et vidne fortæller til TV-stationen iTélé, at han hørte skud og straks anmeldte det til politiet. Andre vidner fortæller, at der er en helikopter og flere politibiler til stede.

Kosher-butikker over hele Paris lukker nu ned af sikkerhedsmæssige årsager, skriver Sky News.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.