Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Engelsk kirkekrise efter nej til kvindelige biskopper

Tilhængerne græd, og biskopper tweetede om en trist dag.

Den engelske kirkes overhoved, den nuværende ærkebiskop af Canterbury Rowan Wililams, får et knus, efter det står klart, at kirken ikke accepterer kvindelige biskopper.
Den engelske kirkes overhoved, den nuværende ærkebiskop af Canterbury Rowan Wililams, får et knus, efter det står klart, at kirken ikke accepterer kvindelige biskopper.

Church of England står overfor sin største krise i moderne tid, efter at forslaget om kvindelige biskopper i går blev forkastet.

Forslaget, der har været diskuteret i flere årtier, skulle vedtages med totredjedels flertal i tre instanser, men i House of Laity manglede der seks stemmer, for at forslaget kunne vedtages.

Det fik tilhængerne af forslaget til at ærgre sig, nogle så meget at de græd af sorg over det afviste forslag.

Christina Ree, et synodemedlem, der har brugt 20 år på at arbejde for vedtagelsen af forslaget om kvindelige biskopper sagde til BBC online:

- Det føles som om House of Laity har forrådt hele Church of England. Jeg tror egentligt ikke, at de mennesker, de ekstreme i vores kirke, de meget konservative evangilianere og de traditionelle anglo-katolikker, har nogen som helst ide om, hvordan det her vil blive opfattet af de fleste. For de fleste ligner det bare åbenlys diskrimination.

Den engelske kirkes overhoved, den nuværende ærkebiskop af Canterbury Rowan Wililams, udtrykte en dyb personlig sorg over afvisningen af forslaget og sagde:

- Naturligvis havde jeg håbet på og bedt til at denne særlige sag ville være nået til et andet stadie, før jeg gik af.

Hans efterfølger Bishop Justin Welby, der nu er biskop i Durham og som støttede forslaget om kvindelige præster tweetede i går aftes:

- En hæslig dag, især for alle kvindelige præster og tilhængere. Må omringe alle med bøn og kærlighed og samarbejde med vores helende gud.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.