Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Energidrik sat i forbindelse med fem dødsfald

Fem teenagere er døde efter at have indtaget Monster Energy, som også kan købes i Danmark.

Fem teenagere er døde i USA efter at have indtaget Monster Energy. Det vides ikke, hvilken eller hvilke energidrikke der er skyld i de danske indlæggelser. Foto: Alejandro Garcia / Flickr
Fem teenagere er døde i USA efter at have indtaget Monster Energy. Det vides ikke, hvilken eller hvilke energidrikke der er skyld i de danske indlæggelser. Foto: Alejandro Garcia / Flickr

Fem dødsfald i USA, som er sat i forbindelse med energidrikken Monster Energy, undersøges af den amerikanske pendant til Fødevarestyrelsen, Food and Drug Administration (FDA). De fem teenagere, som er døde i løbet af de sidste tre år, har alle drukket den koffeinholdige energidrik, men myndighederne er ikke i stand til at påvise en direkte sammenhæng mellem drikken og de unges dødsfald eller andre mulige skader. Det skriver New York Times.

Sagen er kommet frem efter, at moderen til en 14-årig pige fra Maryland sidste uge lagde sag an mod californiske Monster Beverages. Pigen døde i december efter at have drukket store dåser af Monster Energy flere dage i træk. En stor dåse med Monster Energy indeholder 240 milligram koffein svarende til to-tre kopper almindelig kaffe.

Ifølge obduktionsrapporten døde teenageren, Anais Fournier, af hjertearytmi forårsaget af koffeinforgiftning, som havde forstærket et allerede eksisterende hjertesvækkelse. Fournier led af Ehlers-Danlos syndrom, som er en genfejl i bindevævet. Ifølge familiens advokat Kevin Goldberg var pigen klar over sine latente hjerteproblemer, men var ikke blevet advaret mod at indtage koffein.

Senator Durbin bad i april myndighederne om at skærpe kontrollen med koffein i energidrikke. På det tidspunkt (før man havde modtaget Fourniers obduktionsrapport) svarede FDA, at der ikke var tilstrækkelige beviser til at skride til handling overfor energidrikkene.

Monster Energy forhandles også i Danmark på lige fod med andre energidrikke, der indeholder koffein. Fødevarestyrelsen anbefaler, at børn højest drikker 2,5 mg koffein pr. kilo kropsvægt. Det svarer til at et barn, der vejer 40 kilo, højest må drikke 100 mg koffein, hvilket er under halvt som meget som koffeinindholdet i en store dåse Monster Energy.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.